LVIII – De Bokkenrijders 1/2 + De Kimberleymoorden

Duister de podcast
Duister de podcast
LVIII - De Bokkenrijders 1/2 + De Kimberleymoorden
/

Een nieuwe aflevering staat voor je klaar!

Het zijn onbevreesde mannen en vrouwen, die tot op het bot bewapend, op hun woeste bokken Limburg onveilig maken. Ze roven kerken en pastorieën leeg en rijke boeren leven voortdurend in angst: als de Bokkenrijders maar ver bij hen uit de buurt blijven. En deze aflevering: Er ontstaat een ware klopjacht nadat er binnen een kort tijdsbestek meerdere moorden worden gepleegd. Het gebied waar de moordenaar zich bevindt is echter gigantisch. Toch lukt het de politie hem te vinden. We bespreken een zaak die later bekend zal staan als: De Kimberley Moorden.

LVII – De Scream-moord + De verschijning van Rosalie

Duister de podcast
Duister de podcast
LVII - De Scream-moord + De verschijning van Rosalie
/

Wanneer Cassie Jo Stoddart door haar oom en tante wordt gevraagd om op hun huis te passen, doet ze dat graag. Haar vriend Matt mag zelfs langskomen en samen met nog twee andere vrienden, kijken ze een film. Het zullen Cassie’s laatste uren van haar leven zijn. Die nacht wordt ze op gruwelijke wijze vermoord. En deze aflevering: Iedere woensdag roepen ze haar op. En dan verschijnt ze, de geest van een klein meisje. Volgens de beroemdste ghost hunter uit zijn tijd, is het bijna onmogelijk. Toch ziet Harry Price, haar met eigen ogen en heeft hij er geen enkele verklaring voor.

📚 Wil je graag @storytel.nl uitproberen? Dat kan! Ga naar storytel.com/duister (link in bio) en probeer het 30 dagen gratis!

LVI – De vloek van de farao + Zack Bowen & Addie Hall

Duister de podcast
Duister de podcast
LVI - De vloek van de farao + Zack Bowen & Addie Hall
/

Welkom bij aflevering 56!

Hij is misschien wel één van de beroemdste archeologen op aarde en het moet dan ook waanzinnig geweest zijn toen hij eindelijk de tombe van de in zijn tijd nog vrij onbekende Farao Toetanchamon vond. En deze aflevering: Op 17 oktober 2006, ontvangt de politie van New Orleans een verontrustend telefoontje: Er ligt een man op het dak van een parkeergarage. Bij aankomst vind de politie een briefje in zijn zak met een adres. Wanneer ze daar aankomen doen ze een gruwelijke ontdekking.

LV – Asha Degree + Internetlegendes

Duister de podcast
Duister de podcast
LV - Asha Degree + Internetlegendes
/

We zijn aanbeland bij aflevering 55!

Wanneer Asha Degree verdwijnt vanuit haar ouderlijk huis, start de politie onmiddellijk een zoektocht. Al snel komen er meerdere tips binnen. Er is een jong meisje, vroeg in de ochtend gesignaleerd langs de snelweg. Wie is ze en wat deed ze daar? Is het meisje Asha? En deze aflevering: Iedereen heeft wel eens iets gelezen of gezien op internet, wat nog steeds de kriebels geeft. Sommige internet-legendes zijn dan ook behoorlijk creepy.

WAARSCHUWING: Deze aflevering bevat delen over zelfmoord. Denk je veel na over zelfdoding of heb je misschien hulp nodig? Erover praten helpt. Ga naar de website 113.nl of bel gratis met nummer 0800-0113, voor België is dit zelfmoord1813.be of bel gratis met 1813.

📚 Wil je graag Storytel uitproberen? Dat kan! Ga naar storytel.com/duister en probeer het 30 dagen gratis!

Halloween Special

Duister de podcast
Duister de podcast
Halloween Special
/

Verrassing!

We sluiten spooktober in stijl af met een special!
In deze aflevering vertellen we jullie vier spannende, griezelige Halloween verhalen die de koude rillingen over je rug laten lopen.
Check snel je podcastapp, want hij staat nu online!

Credits:
The witches and the circle
Originele post: https://www.reddit.com/r/nosleep/comments/136ik8/the_witches_and_the_circle/
Geschreven door: u/Unxmaal
Kijk op http://unxmaal.com

Halloween is around the corner and I couldn’t be more scared after what happened last year.
Originele post: https://www.reddit.com/r/nosleep/comments/jdzqbl/halloween_is_around_the_corner_and_i_couldnt_be/
Geschreven door: u/Musselin001

I just love Halloween
Originele post: https://www.reddit.com/r/scarystories/comments/pnnr4u/i_just_love_halloween/
Geschreven door: u/Thateffnguy
Podcast: History’s Greatest Idiots

When it snows on Halloween
Originele post: https://www.reddit.com/r/scarystories/comments/jh034i/when_it_snows_on_halloween/
Geschreven door: u/aclockstrikes3
Naam: A Clock Strikes 3
Youtube: http://www.youtube.com/c/AClockStrikes3
Subreddit: : https://www.reddit.com/r/AClockStrikes3
Twitter: http://twitter.com/aclockstrikes3

LIV – L’affaire des Poisons + Bryce Laspisa

Duister de podcast
Duister de podcast
LIV - L'affaire des Poisons + Bryce Laspisa
/

Welkom bij aflevering 54!

De 17e eeuw, is er één van pracht en praal. Geweldige jurken, paleizen en galante heren. Maar er is ook een heel andere kant. Moord, dood en verderf, ongelukken en ziektes. Sommige vrouwen uit die tijd weten daar wel heel handig mee om te springen. En deze aflevering: Wat een rit van drie uur had moeten worden, verandert in een halve dag wachten. Wanneer de volgende ochtend de deurbel gaat, hopen de ouders van Bryce Laspisa hun zoon te zien staan. In plaats daarvan zien ze wat geen enkele ouder wil zien: Er staan agenten voor de deur. De auto van Bryce is totaal vernield gevonden in de buurt van Castaic Lake.

LIII – Kate Webster + Sallie House

Duister de podcast
Duister de podcast
LIII - Kate Webster + Sallie House
/

Vroeg in de ochtend van 5 maart 1879 spot een kolendrager een houten kist, aangespoeld op de zuidelijke oever van de Theems. In de kist vindt hij lichaamsdelen, verpakt in bruin papier. De lijkschouwer identificeert het lichaam als dat van een vrouw met “erg donker haar.” Maar wié het is, dat weet niemand. En deze aflevering: Het begint allemaal zo alleraardigst, een jong stelletje dat een kindje verwacht, betrekt een huurhuis. Ze knappen het een beetje op en maken het een thuis. Maar, gaandeweg gebeuren er vreemde dingen in het huis en blijkt dat zij niet de enige bewoners zijn.

LII – Zeemeerminnen + Bonnie Haim

Duister de podcast
Duister de podcast
LII - Zeemeerminnen + Bonnie Haim
/

Welk meisje wilde er vroeger geen één zijn? Ze zijn oogverblindend mooi en behoorlijk mysterieus. Maar ook vals en moorddadig. Vandaag bespreken we de legende van de zeemeermin. En deze aflevering: Op 7 januari 1993 verschijnt Bonnie Haim niet op haar werk. Gek genoeg heeft haar man Michael, met wie ze samenwerkt, zich ziekgemeld. Later die dag wordt Bonnie’s tas in een vuilcontainer gevonden. Wat is er gebeurd?

Stem hier voor de podcastawards: https://podcastawards.nl/stem

LI – Hammersmith Nude Murders + Het Philadelphia-experiment

Duister de podcast
Duister de podcast
LI - Hammersmith Nude Murders + Het Philadelphia-experiment
/

Tussen 1964 en 1965 wordt op brute wijze een aantal vrouwelijke sekswerkers vermoord. Tot op de dag van vandaag, meer dan vijftig jaar later, blijven de misdaden die bekend staan als de Hammersmith Nude Murders, onopgelost. En deze aflevering: Tijdsloten, Tesla-spoelen en radaronzichtbaarheid; het heeft allemaal te maken met één van de bekendste Amerikaanse complottheorieën ooit.

L – Special

Duister de podcast
Duister de podcast
L - Special
/

Hier is hij dan, onze vijfde Special en onze vijftigste aflevering! We zijn er best een beetje trots op. We verklappen nog niet wat we gaan doen, maar zeker is dat alle Duisteraars vandaag in de spotlight staan!

Ook hebben we een zeer speciale gast en een heel erg toffe winactie. Kortom, een bomvolle, extra lange aflevering!

We willen graag iedereen bedanken die al die tijd met ons podcastavontuur is meegereisd. We hadden nooit kunnen denken dat het zo goed zo uitpakken. Dus dankjewel, lieve Duisteraars! We hebben veel leuks in het verschiet en we kunnen niet wachten het met jullie te delen.

Let op: Deze aflevering gaat onder andere over zelfmoord. Luister je hier liever niet naar, sla dan dat gedeelte over.

Praten over zelfmoord helpt. Ga naar www.113.nl of bel naar nummer 0800-0113. Voor België is dat www.zelfmoord1813.be of bel naar nummer 1813.

XLIX – Het Demonenhuis van de Ammons-familie + Christy Mirack

Duister de podcast
Duister de podcast
XLIX - Het Demonenhuis van de Ammons-familie + Christy Mirack
/

Eind 2011 verhuist LaToya Ammons met haar drie kinderen en haar moeder naar een huurhuis in Gary, Indiana. Het huis is niet groot, maar het betekend een nieuwe start voor het gezin. Wat de familie echter niet weet, is dat er zich iets behoorlijk duisters in het huis schuilhoudt. En deze aflevering: Het is vier dagen voor kerst, 1992. Christy Mirack staat op het punt om naar de school waar ze lesgeeft te gaan. Wanneer ze niet voor de klas verschijnt gaat directeur Harry Goodman poolshoogte nemen bij haar appartement en treft een ravage aan. Christy is vermoord.

XLVIII – Mary Flora Bell + Slaapverlamming

Duister de podcast
Duister de podcast
XLVIII - Mary Flora Bell + Slaapverlamming
/

Kindermoordenaars komen er in de gevangenis meestal niet goed vanaf. Ze worden bedreigd, mishandeld en soms in erge gevallen, zelf om het leven gebracht. Maar wat gebeurt er wanneer een kind, een ander kind doodt? En deze aflevering: Het is enorm beangstigend en de nachtmerrie van veel mensen. Toch kan het iedereen op een moment in zijn of haar leven, zomaar overkomen.

XLVII – De Hellfire Club + John List

Duister de podcast
Duister de podcast
XLVII - De Hellfire Club + John List
/

Clubjes, groepen, samenkomsten: Ze zijn er in allerlei soorten en maten. Ook in de achttiende eeuw sloten mensen zich graag aan bij populaire clubjes. Maar déze club, is wel een heel bijzondere. En deze aflevering: Je zult maar tot de ontdekking komen dat je buurman wel erg lijkt op de compositietekening van een gezochte moordenaar.

ExpressVPN is de sponsor van deze aflevering, kijk voor een Duisterdeal op https://www.expressvpn.com/duister

XLVI – De familie Whitaker + De sage van de Witte Wieven

Duister de podcast
Duister de podcast
XLVI - De familie Whitaker + De sage van de Witte Wieven
/

10 december 2003 moet een dag van vreugde worden voor de familie Whitaker uit Sugar Land, Texas. Want, oudste zoon Bart studeert af aan het Sam Houston State University en heeft wel een feestje verdient. Maar wanneer de familie huiswaarts keert na een gezamenlijk diner, slaat het noodlot toe. En deze aflevering: De sage van de Witte Wieven. Ze zijn vals, monstrueus en verschrikkelijk. Wie hen tegen het lijf loopt kan maar beter oppassen.

XLV – Pennhurst State School and Hospital + De grafschender van Plainfield

Duister de podcast
Duister de podcast
XLV - Pennhurst State School and Hospital + De grafschender van Plainfield
/

Wanneer de eigenaresse van een bar in La Crosse, Wisconsin vermist raakt, weet de politie in eerste instantie niet zo goed waar ze moeten zoeken. Maar dan een tijd later, verdwijnt er nog een vrouw. Een bonnenboekje uit haar winkel leidt de politie naar een afgelegen boerderij. Daar doen ze een verschrikkelijke ontdekking. Het huis ligt bezaaid met lichaamsdelen. Is er een seriemoordenaar aan het werk? En vandaag: Het Pennhurst State School and Hospital. Wat ooit met de beste bedoelingen begon, eindigt in een compleet drama. Het wordt zelfs “De schande van Amerika” genoemd. De hele wereld is geschokt. Hoe kan het, dat zo lang niemand ook maar iets aan de situatie gedaan heeft?

Je hoort het allemaal in de nieuwste aflevering van Duister!

XLIV – Het monster van Worcester + Het Travis Walton UFO Incident

Duister de podcast
Duister de podcast
XLIV - Het monster van Worcester + Het Travis Walton UFO Incident
/

Een misdaad zo gruwelijk, dat het hele land er ondersteboven van is. Wat de 21-jarige David bezielt om de drie kinderen van zijn vrienden te vermoorden en ze daarna aan een hek te spietsen, weet niemand. En vandaag het buitengewone verhaal van Travis. Nadat hij een vreemd vaartuig in de lucht van dichtbij wil bekijken, verdwijnt hij. Er wordt een zoekactie opgezet, maar zonder resultaat. Waar is Travis?

XLIII – Robert de Pop + Katelin Akens

Duister de podcast
Duister de podcast
XLIII - Robert de Pop + Katelin Akens
/

Wanneer de kleine Robert Eugene Otto een levensgrote pop krijgt voor zijn verjaardag, is hij in de zevende hemel. De pop is vanaf het eerste moment zijn beste vriend. Maar al snel blijkt er toch iets vreemds aan de hand te zijn. En deze aflevering: De verdwijning van Katelin Akens. Op 5 december 2015 zal ze terugvliegen naar haar woonplaats in Arizona, na een familiebezoek, maar helaas komt ze nooit aan op het vliegveld. Wat is er gebeurd?

Je hoort het allemaal in aflevering 43!

XLII – De Farmville-moorden + Kuchisake-Onna

Duister de podcast
Duister de podcast
XLII - De Farmville-moorden + Kuchisake-Onna
/

We zijn toe aan aflevering 42!

Emma en Melanie, twee jonge meiden uit Virginia, ontmoeten op het festival Strictly for the Wicked een jongeman, genaamd Syko Sam. Maar wanneer Melanie zich een paar dagen na het festival nog niet gemeld heeft, begint haar moeder zich zorgen te maken. Wie is Syko Sam en wat heeft hij hier mee te maken? En deze aflevering: Een Urban Legend uit Japan. Als je haar op straat tegenkomt heb je drie opties: Je gaat dood, je gaat iets later dood of je ontsnapt en het loopt met een sisser af.

XLI – Phelps Mansion + Elmer McCurdy

Duister de podcast
Duister de podcast
XLI - Phelps Mansion + Elmer McCurdy
/

Wanneer pastoor Eliakim Phelps zijn vrouw verliest aan een hersenvliesontsteking, kan hij dat maar moeilijk accepteren. Hij heeft gehoord over een nieuwe beweging, het spiritualisme. Zou dat hem kunnen helpen zijn geliefde vrouw nog een laatste keer te spreken? En deze aflevering het vreemde verhaal van Elmer McCurdy, die na zijn dood nog voor behoorlijk wat leven in de brouwerij zorgde. Hoe dit komt hoor je allemaal in aflevering 41!

XL – Special: Black Eyed Kids + Jonestown

Duister de podcast
Duister de podcast
XL - Special: Black Eyed Kids + Jonestown
/

Kinderen met zwarte ogen. Als ze voor je deur, auto of raam staan, heb je eigenlijk maar één optie: Wegwezen. Mocht je de fout hebben gemaakt om ze binnen te laten, ja… Wat dan? Kim vertelt je alles over Black Eyed Children. En deze aflevering: Jonestown. Het was de droom van een predikant uit Indiana. Een utopische, communistische samenleving, ver weg van de wrede kapitalistische buitenwereld. Toch eindigt Jonestown in 918 doden. Hoe kon het zo mis gaan? Je hoort het allemaal in deze Special!

XXXIX – Kleine Pauline Picard + Conrad Roy

Duister de podcast
Duister de podcast
XXXIX - Kleine Pauline Picard + Conrad Roy
/

We zijn aanbeland bij aflevering 39!

Deze keer het verhaal van kleine Pauline Picard, het meisje dat verloren raakte en weer gevonden werd, maar niet op de manier die je zou verwachten. En: van je vrienden moet je het hebben. We bespreken het bizarre verhaal van Conrad Roy en Michelle Carter.

XXXVIII – Belle Gunness + De legende van kasteel Houska

Duister de podcast
Duister de podcast
XXXVIII - Belle Gunness + De legende van kasteel Houska
/

Je eigen dood faken. Was dat wat Belle Gunness deed in 1908? Of was het alleen maar een toneelstukje, zodat ze er met haar geliefde vandoor kon gaan? Kim vertelt je het hele verhaal. En deze aflevering gaan we naar Tsjechië. We bespreken de lange, bizarre en gewelddadige geschiedenis van Kasteel Houska, waar zich naar verluidt de Poorten van de Hel bevinden.

XXXVII – Het tweede leven van Omm Seti + Colleen Stan

Duister de podcast
Duister de podcast
XXXVII - Het tweede leven van Omm Seti + Colleen Stan
/

De driejarige Dorothy uit Londen lijkt na een val van de trap al een tijdje ongelukkig. Ze heeft nergens plezier in en zit vaak te huilen in een hoekje. Totdat ze een bezoekje brengt aan het British Museum. En deze aflevering: In 1977 is het nog heel gewoon om te liften. De Amerikaanse Colleen stapt dan ook nietsvermoedend in bij een stelletje met een baby. Toch zal ze 7 jaar later pas haar vrijheid weer terugkrijgen.

XXXVI – Mary Wheeler + Skinwalker Ranch

Duister de podcast
Duister de podcast
XXXVI - Mary Wheeler + Skinwalker Ranch
/

Was Jack the Ripper eigenlijk een Jill the Ripper? Er zijn aanwijzingen dat Jack misschien wel een vrouw was. Hoe dat zit en wat de moord op Phoebe Hogg er mee te maken heeft vertelt Kim je, en deze aflevering: Skinwalkers. Rust er een oude indianenvloek op een ranch in Utah? De voormalig eigenaren bestempelen hun oude huis als paranormale hotspot.

XXXV – De demonen in Anna Schmidt + Aurore Gagnon

Duister de podcast
Duister de podcast
XXXV - De demonen in Anna Schmidt + Aurore Gagnon
/

Aurore Gagnon is slechts 11 jaar oud als ze overlijdt aan uitputting en bloedvergiftiging, veroorzaakt door wonden, toegebracht door haar stiefmoeder. Iedereen zag het gebeuren, maar niemand deed wat. Hoe kon het zo verschrikkelijk aflopen? Wanneer Anna Schmidt uit Marathon, Wisconsin zich steeds vreemder gaat gedragen, besluit de kerk uit haar gemeenschap de hulp in te schakelen van vader Theophilus Riesinger.

XXXIV – De Corpsewood Manor Moorden + Het Moberly-Jourdain Incident

Duister de podcast
Duister de podcast
XXXIV - De Corpsewood Manor Moorden + Het Moberly-Jourdain Incident
/

12 December 1982. Deze dag eindigt in een bloedbad wanneer ‘duivelaanbidders’ Charles en Joseph vermoord worden in hun eigen huis. Na de moord ontstaat er een ware klopjacht op de daders. En deze aflevering: Charlotte en Eleanor maken iets bizars mee in Versailles. De vraag is alleen, zagen zij geesten of herbeleefden zij een herinnering van Koningin Marie Antoinette?

XXXIII – De Old City Jail + Jasmine Block

Duister de podcast
Duister de podcast
XXXIII - De Old City Jail + Jasmine Block
/

In Charleston, South Carolina, staat een gevangenis. Nu een ruïne, maar ooit liet men er piraten, geharde criminelen en ander gespuis wegrotten; inclusief Amerika’s eerste vrouwelijke seriemoordenaar. En: wanneer de 15-jarige Jasmine plotseling verdwijnt gaan bij haar moeder alle alarmbellen af. Zomaar verdwijnen is niks voor haar dochter. Jasmine’s telefoon ligt nog op de bank en ze heeft geen briefje achtergelaten. Wat is er gebeurd?

XXXII – De Dayton kerstmoorden + Wisselkinderen

Duister de podcast
Duister de podcast
XXXII - De Dayton kerstmoorden + Wisselkinderen
/

Kerstmis 1992, Dayton, Ohio. Een dramatische dag. Een aantal jongeren besluit dat ze meer “drama” in hun leven willen, wat resulteert in uiteindelijk 6 doden. En deze aflevering: Fairy Fairy, are you the wife of Michael Cleary? We bespreken het fenomeen Changelings, oftewel: Wisselkinderen.

XXXI – Spring-Heeled Jack + Who put Bella in the Wych Elm?

Duister de podcast
Duister de podcast
XXXI - Spring-Heeled Jack + Who put Bella in the Wych Elm?
/

In 1837 wordt Londen maandenlang geterroriseerd door ja, wat is het eigenlijk? Een man? Een dief? Of toch een duivel? De burgemeester gelooft dat het allemaal wel meevalt. En: wie stopte Bella in de iep? Was het een occult ritueel? Of was ze misschien toch een spion? Zoveel vragen.. Je hoort het allemaal in aflevering 31.

XXX – Special: Duisteraarsverhalen

Duister de podcast
Duister de podcast
XXX - Special: Duisteraarsverhalen
/

Jullie verhalen moeten verteld worden en dus doen wij het! Deze speciale aflevering is gevuld met Duisteraarsverhalen. Geesten, Döppelgangers en andere vreemde gebeurtenissen. En als toetje? Een oma die onder het huis woont.

XXIX – De Heidi Wyrick Haunting + Christine Paolilla

Duister de podcast
Duister de podcast
XXIX - De Heidi Wyrick Haunting + Christine Paolilla
/

De ouders van Heidi weten niet zo goed wat ze met hun jonge dochter aan moeten. Ze weten dat het meisje een beetje eenzaam is, maar dat Heidi haar dagen vult met een onzichtbaar vriendje, is dat nou zorgwekkend of juist niet? En we bespreken de massa moordenares Christine Marie Paolilla. Haar beste vrienden aan wie ze zo veel heeft gehad, moeten het bekopen met de dood.

XXVIII – The Candy Man + Bloody Mary

Duister de podcast
Duister de podcast
XXVIII - The Candy Man + Bloody Mary
/

Halloween staat voor de deur! Dit jaar anders dan anders, maar we hebben ons best gedaan je vast in de stemming te brengen. Kim vertelt over de man “Who killed Halloween” en ze heeft zelfs een kleine verrassing.. En, wie niet geloven wil zal het wel voelen. Althans, dat is de boodschap die Bloody Mary aan ongelovigen lijkt mee te geven.

XXVII – Weerwolven + Katherine Knight

Duister de podcast
Duister de podcast
XXVII - Weerwolven + Katherine Knight
/

Zie de maan schijnt door de bomen… De volle maan welteverstaan, en waar denk je dan aan? Precies, de Weerwolf. En het verhaal van de Australische Kathy Knight. Na een aantal tumultueuze relaties is het uiteindelijk John Price die aan het kortste eind trekt.

XXVI – Mitrice Richardson + Queen Mary

Duister de podcast
Duister de podcast
XXVI - Mitrice Richardson + Queen Mary
/

Op een avond in september 2009 vertoont Mitrice Richardson wel erg bizar gedrag in een restaurant in Malibu. Ze wordt gearresteerd en later die nacht vrijgelaten, maar niemand zal haar daarna nog in leven zien. En we hebben het over de grand madame, ocean liner Queen Mary, haar rijke carrière en hoe het komt dat het zo spookt aan boord.

XXV – De vloek van Julia Brown + Angie Dodge

Duister de podcast
Duister de podcast
XXV - De vloek van Julia Brown + Angie Dodge
/

Niemand heeft kunnen voorspellen dat Julia’s vloek over het stadje Frenier in Louisiana zulke vreselijke gevolgen zal hebben. Terwijl dat precies is wat Julia heeft gedaan: Haar vloek voorspellen. En we bespreken de zaak van Angie Dodge. Op 13 juni 1996 wordt Angies levenloze lichaam gevonden. Er wordt DNA aangetroffen op haar lichaam, maar het zal ruim 23 jaar duren voor er een doorbraak in de zaak komt.

XXIV – Joshua Maddux + Tombstone

Duister de podcast
Duister de podcast
XXIV - Joshua Maddux + Tombstone
/

Als Joshua Maddux verdwijnt in 2008, doet de politie niet erg haar best om hem te vinden. Pas in 2015 wordt Joshua dood gevonden, op 1,5 km van zijn huis. Wat is er gebeurd? En we gaan naar het wilde westen van Tombstone, Arizona: The city too tough to die.

XXIII – Ouijabord + Junko Furuta

Duister de podcast
Duister de podcast
XXIII - Ouijabord + Junko Furuta
/

WAARSCHUWING: Deze aflevering bevat expliciete omschrijvingen van een waargebeurde moordzaak, waar verkrachting, geweld en marteling in voor komen. Ben je hier gevoelig voor of luister je daar liever niet naar, stop dan na het verhaal van Daphne, of sla deze aflevering over.

In deze aflevering: Het Ouijabord. Wat kun je er mee en wat zijn de juiste methodes om het bord te gebruiken? En we bespreken de afschuwelijke zaak van Yunko Furuta. Een Japanse misdaadorganisatie maakte haar laatste dagen tot een absolute hel. Waarschuwing: heftige zaak.

XXII – De Yuba County 5 + Dear David 2/2

Duister de podcast
Duister de podcast
XXII - De Yuba County 5 + Dear David 2/2
/

Vijf jongens uit Yuba City raken vermist nadat ze samen een bezoek aan een basketbalwedstrijd brengen. Wat is er met ze gebeurd? Zullen ze ooit gevonden worden? Kim bespreekt de Yuba County 5 en het tweede deel van Dear David. Want hoe loopt het af met Adam?

XXI – Duisteraarsverhaal + Dear David 1/2 + Netta Fornario

Duister de podcast
Duister de podcast
XXI - Duisteraarsverhaal + Dear David 1/2 + Netta Fornario
/

Deze aflevering vertelt Daphne het eerste echte ingezonden Duisteraarsverhaal en bespreken we het verhaal van Adam Ellis, die maar niet van het dode kind in zijn appartement af lijkt te komen. Kim vertelt dit keer over Netta Fornario’s enorme fascinatie voor het occulte. Haar mysterieuze dood in 1929 op het Schotse eiland Iona blijft nog altijd onopgelost.

XX – Special: De horrors van Amityville

Duister de podcast
Duister de podcast
XX - Special: De horrors van Amityville
/

Een echte horrorfan weet precies wat je bedoelt als je het plaatsje Amityville noemt. Eerst de gruwelijke moord op de familie DeFeo, daarna de familie Lutz die het niet langer dan 28 dagen uithield in het huis aan Ocean Avenue. Deze 20ste aflevering is weer een special: De horrors van Amityville.

XIX – Het grote Amherst-mysterie + Jennifer Pan

Duister de podcast
Duister de podcast
XIX - Het grote Amherst-mysterie + Jennifer Pan
/

Deze aflevering gaan we naar Canada. Eerst naar het 19e eeuwse Nova Scotia, waar een traumatische ervaring zorgt voor een helse poltergeist. Daarna schuiven we door naar de 21ste eeuw. Zou het leven beter zijn zonder je ouders? Jennifer Pan denkt in ieder geval van wel.

XVIII – The Axeman + Trans-Allegheny Lunatic Asylum

Duister de podcast
Duister de podcast
XVIII - The Axeman + Trans-Allegheny Lunatic Asylum
/

Van 1911 tot 1918 wordt New Orleans geteisterd door een reeks brute moorden en aanvallen. De moordenaar ziet zichzelf als goddelijk, alhoewel hij wel van aardse jazzmuziek houdt en we bespreken het Trans-Allegheny Lunatic Asylum, oftewel: Hel op Aarde.

XVII – Aliens: De Hill-ontvoering + De Keddie Cabin-moorden

Duister de podcast
Duister de podcast
XVII - Aliens: De Hill-ontvoering + De Keddie Cabin-moorden
/

Wat begon als een leuk tripje naar Montreal, eindigt voor Betty en Barney Hill in een gebeurtenis die hen wereldberoemd zal maken. Zij hadden een doodenge ontmoeting met ’The Grey’s” en we bespreken de Keddie Cabin-moorden, want wat gebeurde er in huisje 28 op het Keddie Resort de nacht van 11 april 1981?

XVI – De vermissing van Lars Mittank + Het Crescent Hotel

Duister de podcast
Duister de podcast
XVI - De vermissing van Lars Mittank + Het Crescent Hotel
/

Wat gebeurde er op 8 juli 2014, waardoor Lars Mittank een sprintje trok en daarna nooit meer gezien werd? We bespreken YouTube’s grootste vermissingszaak en we gaan naar het Crescent Hotel, voormalig ziekenhuis en kuuroord. Hier opereerde in 1937 de meest gehate man van Arkansas.

XV – De Ancient Ram Inn + De Uber-moordernaar

Duister de podcast
Duister de podcast
XV - De Ancient Ram Inn + De Uber-moordernaar
/

In de idyllische Cotswold Hills ligt het dorpje Wotton-under-Edge. In dat dorpje vind je de Ancient Ram Inn. Deze voormalige pub heeft een wel heel duister verleden. En wat bezielde Jason Dalton uit Michigan om zomaar zes mensen dood te schieten? We bespreken het bizarre verhaal van de Uber-moordernaar.

XIV – Mysterie in kamer 1046 + Vampiers

Duister de podcast
Duister de podcast
XIV - Mysterie in kamer 1046 + Vampiers
/

Wat deed Artemus Ogletree in kamer 1046 van het President Hotel in Kansas City? Wie bracht hem om het leven? Waarom gaf hij valse namen op? Wie is Don? En we bespreken één van de bekendste legendes ter wereld: De vampier. Wat kun je er tegen doen en hoe kom je er vanaf?

XIII – De Myrtlesplantage + De Erikssontweeling

Duister de podcast
Duister de podcast
XIII - De Myrtlesplantage + De Erikssontweeling
/

In deze aflevering reizen we af naar negentiende-eeuws Amerika en bespreken we het donkere verleden van de Myrtlesplantage en praten we over het bizarre verhaal van de Erikssontweeling, zij leden aan een gedeelde psychiatrische aandoening, genaamd folie à deux.

XII – Walburga Oesterreich + Doppelgängers

Duister de podcast
Duister de podcast
XII - Walburga Oesterreich + Doppelgängers
/

Walburga Oesterreich of kortweg Dolly, hield er wel een erg spannend liefdesleven op na. Ze versleet een aantal minnaars, wat natuurlijk gedoemd was om mis te gaan en we bespreken het opmerkelijke verhaal van Emilie Sagee, die haar hele leven moest dealen met het paranormale fenomeen dat haar achtervolgde, namelijk haar döppelganger.

XI – De heks van Kilkenny + James Bulger

Duister de podcast
Duister de podcast
XI - De heks van Kilkenny + James Bulger
/

In deze aflevering gaan we terug naar het jaar 1324, het jaar waarin Alice Kyteler onder haar eigen heksenproces uit kwam en bespreken we het intens trieste verhaal van James Bulger, nog maar 2 jaar oud als hij wordt vermoord.

X – Special: De horrors van Fox Hollow Farm

Duister de podcast
Duister de podcast
X - Special: De horrors van Fox Hollow Farm
/

Deze aflevering staat geheel in het teken van de meest gevreesde seriemoordenaar van Indiana. Herbert Baumeister, ook wel bekend als de I-70 Killer. Hij vermoordde vooral homoseksuele mannen in de jaren tachtig en dumpte hen op zijn landgoed: Fox Hollow Farm. Maar zelfs nu het huis nieuwe bewoners heeft, blijft het er spoken en moeten de huidige eigenaren leren leven met de slachtoffers van Herbert Baumeister.

IX – Het exorcisme van Anneliese Michel + De vermissing van Shannon Matthews

Duister de podcast
Duister de podcast
IX - Het exorcisme van Anneliese Michel + De vermissing van Shannon Matthews
/

Anneliese overlijdt op 23-jarige leeftijd na een reeks ceremoniële duiveluitdrijvingen. Had haar dood voorkomen kunnen worden? En als Shannon van 9 wordt vermist, lijkt haar moeder er niet van onder de indruk. Heeft zij er soms meer mee te maken?

VIII – De zeepmaker van Correggio + Waverly Hills Sanatorium

Duister de podcast
Duister de podcast
VIII - De zeepmaker van Correggio + Waverly Hills Sanatorium
/

Pas maar op, want Leonarda Cianciulli helpt je zo om zeep! Deze aflevering gaat over De zeepmaker van Correggio, zij vermoordde drie vrouwen om het leven van haar zoon te beschermen en we gaan naar het Waverly Hills Sanatorium. Een oud tuberculoseziekenhuis dat bekend staat als de engste plek op aarde.

VII – Bezeten Poppen + De Hinterkaifeck-moorden

Duister de podcast
Duister de podcast
VII - Bezeten Poppen + De Hinterkaifeck-moorden
/

Angst voor poppen? Misschien heb jij wel Pediofobie! Deze aflevering komen enkele wereldberoemde Bezeten Poppen aan bod en een gruwelijke gebeurtenis in Duitsland. We gaan terug naar 1922 waar een gezin op brute wijze wordt vermoord door een nog altijd onbekende dader.

Let op: In deze aflevering zit seksueel geweld. Wil je dit liever niet horen stop dan even op 51:30 en begin weer op 55:22.

VI – The Weepy-Voiced Killer + De Marie Celeste

Duister de podcast
Duister de podcast
VI - The Weepy-Voiced Killer + De Marie Celeste
/

Een seriemoordenaar met een uniek stemmetje die zijn eigen misdaden doorgaf aan de politie, De Weepy-Voiced Killer deed het. En: het grootste mysterie in de geschiedenis van de zeevaart. Want wat gebeurde er met de bemanning van de Marie Celeste?

V – De Demon van Brownsville Road + The Watcher

Duister de podcast
Duister de podcast
V - De Demon van Brownsville Road + The Watcher
/

Een 105 jaar oud Victoriaans droomhuis blijkt een absolute nachtmerrie die maar liefst 18 jaar duurt. En wat doe je als iemand je huis in de gaten houdt? De familie Broaddus uit Westfield word jaren geterroriseerd door iemand die zich “The Watcher” noemt.

IV – Heidi Broussard + De Enfield Poltergeist

Duister de podcast
Duister de podcast
IV - Heidi Broussard + De Enfield Poltergeist
/

Vriendinnen voor het leven of tóch niet? In deze aflevering bespreken we de zaak van Heidi Broussard, die haar dochtertje nooit zal zien opgroeien en de beste hoax in de Britse geschiedenis of bestaat de Enfield Poltergeist echt?

III – Reïncarnatie + De Tylenol-Moorden

Duister de podcast
Duister de podcast
III – Reïncarnatie + De Tylenol-Moorden
/

Deze keer bespreken we de bijzondere verhalen van twee jongetjes die zich een vorig leven herinneren en hebben we het over de Tylenol-Moorden, die Amerika wekenlang in zijn greep hield.

II – Kelsey Berreth + The Stanley Hotel

Duister de podcast
Duister de podcast
II – Kelsey Berreth + The Stanley Hotel
/

In deze aflevering bespreken we de treurige zaak van Kelsey Berreth uit Colorado en; zou jij het durven? Een nachtje slapen in Amerika’s beruchtste spookhotel, Het Stanley Hotel.

I – Leap Castle + De Isdal Woman

Duister de podcast
Duister de podcast
I - Leap Castle + De Isdal Woman
/

In deze eerste aflevering reizen we af naar Ierlands bekendste spookkasteel en bespreken we een mysterieuze zaak uit Noorwegen.

Trailer

Duister de podcast
Duister de podcast
Trailer
/

De podcast waarin hosts Daphne en Kimberly je meenemen in de Duistere wereld van true crime en paranormale zaken.